Julklappstips

Om man har en sjuk släkting som behöver ha hjälp med sina vattenansamlade och svullna ben kan man hitta kompressionsstrumpor genom https://sportsmart.se/kompression/kompressionsstrumpor/ att ge i julklapp. Detta är en uppskattad present som ger en god lindring av din anhöriges besvär och som dessutom varar långt efter juletiden.

Man måste bara vara noggrann med att välja rätt kompression på strumporna så att de passar för de skador som de är ämnade för att lindra. Speciella kompressionsstrumpor finns för olika typer av sjukdomar och är till för att avlasta trycket i benen.

Vad ska man tänka på när man ger bort en kompressionsstrumpa?
Det är bra om man kan få så mycket information som möjligt om vilken typ av kompressionsstrumpa som den anhörige behöver. Eftersom de finns att få i flera variationer är de anpassade för de speciella sjukdomar som de ska avses för. Om de är avsedda att öka blodförsörjningen i benen i samband med åderbråck har de en lägre kompression än om de ska hjälpa till att forsla bort vattenansamlingar i samband med lymfödem i benen. Rådgör därför alltid med en läkare så att du vet vilken typ av kompressionsstrumpa som du bör ge i julklapp till din anhörige.

Att handla kompressionsstrumpor på nätet
Det finns idag en möjlighet att handla dessa strumpor på nätet. Detta är ofta från medicinska företag som erbjuder sjukvårdsprodukter, men det kan även vara från sportföretag. Hos flera av dem finns det en bakomvarande expertis som man kan rådfråga per telefon innan man gör sin beställning, så att man får rätt anpassad produkt.

Även då man har friska ben kan man använda sig av speciella kompressionsstrumpor avsedda för sportsammanhang. Att använda dessa strumpor är dessutom skönt och avslappnande samt befrämjar en god blodcirkulation i benen och därigenom minskar trycket på benen i samband med löpning.kompressionsstrumpa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *