Kosttips

Det finns idag tusentals olika tips för hur ens kost ska se ut och vad som egentligen är bäst att äta, men sanningen är den att kosthållning egentligen är väldigt enkelt och i slutändan mycket upp till var och en. Självklart finns det direkt dålig mat såsom mat med för mycket mättat fett, socker och andra tillsatser som är direkt skadliga för kroppen, och dessa bör förstås undvikas till största möjliga mån. Dock så har mycket hälsohets gjort så att vanlig husmanskost och vällagad hemmamat ses som onyttig när det i själva verket är bland det bästa man kan äta så länge det varvas med lagom motion och variation.Har du koll på din kost?

Ett bra kosttips är att ta reda på bra och nyttiga grundingredienser och därefter utarbeta egna recept som passar just dig och din familj. I och med att en eller flera i familjen kanske är intoleranta mot en viss typ av mat så måste man planera därefter – samma sak gäller för veganer och vegetarianer. Kött är förvisso en bra råvara men den är långt från nödvändig och kan lätt ersättas med andra former av produkter som är minst lika enkla att handla hos din lokala butik.

Att hålla en bra kost är också ett sätt att spara pengar på. Bra kost betyder oftast vällagad mat med färska råvaror som oftast är billigare än färdiglagad mat och samtidigt mycket nyttigare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *